Uskoontulo

Tarvitsemme Jumalaa

Jumala loi alussa ihmisen yhteyteensä, omaksi kuvakseen. Tuo yhteys rikkoutui, kun ihminen lankesi syntiin. Elämme siksi maailmassa, joka on täynnä pahuutta ja kärsimystä.

Pahuus ei ole vain ulkopuolellamme, vaan syvälle pesiytynyt sisimpäämme. Emme ole rakastaneet lähimmäistämme ja Jumalaa niin kuin tulisi. Olemme syyllistyneet itsekkyyteen ja vääryyteen aiheuttaen ympärillemme tuskaa ja kärsimystä. Tarvitsemme Jumalan armoa ja anteeksiantamusta.

Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta.

Room. 3:23

Mitä Jumala teki puolestamme?

Jumala ei hylännyt luomiaan ihmisiä epäonnistumisemme tähden, vaan rakkaudessaan valmisti pelastuksen, joka palauttaa suhteemme häneen takaisin. Pelastuksen hinta Jumalalle oli hänen oman Poikansa Jeesuksen lähettäminen maailmaan sovittamaan ihmiskunnan synnit. Jeesus on ainoa tie takaisin Jumalan yhteyteen.

Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.

Joh. 3:16

Kuollessaan ristillä Jeesus syyttömänä kantoi ja kärsi rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Ristin tähden meille avautui ovi armon ja anteeksiantamuksen vastaanottamiseen. Noustessaan kuolleista Jeesus voitti synnin ja kuoleman vallan, ja kykenee pelastamaan häneen turvaavat. Sanoma rististä todistaa, että Jumala välittää meistä, ja on puuttunut ihmiskunnan kärsimykseen.

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä.

Room. 5:8

Meidän on otettava pelastus vastaan

Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat ja saisivat iankaikkisen elämän. Jumala ei kuitenkaan voi katsoa ihmisen pahuutta läpi sormien. Ellemme vastaanota Jumalan ilmaiseksi tarjoamaa armahdusta Jeesuksessa Kristuksessa, seurauksena on iankaikkinen ero Jumalasta, kadotus.

Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.

Mark. 16:16

Jeesuksen kautta paluu Jumalan yhteyteen on mahdollista. Jeesus sanoi tulleensa etsimään ja pelastamaan juuri sitä, mikä on kadonnut. Jeesus kuoli ristillä sovittaakseen koko maailman synnit. Hänen verensä puhdistaa meidät kaikesta synnistä. Sovituksen arvo on siis rajaton – se riittää kaikille, mutta sen soveltaminen on rajattu – se on pätevä vain niiden kohdalla, jotka uskovat Jeesukseen.

Kuinka pelastus vastaanotetaan?

Uskoontulo ei tarkoita vain kristillisten asioiden totena pitämistä, vaan pelastuksen vastaanottamista ja hyväksymistä omalle kohdalle – lahjana, täysin armosta! Se on syntien tunnustamista Jumalalle ja kääntymistä hänen puoleensa pois vanhasta syntielämästä.

Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä.

1. Joh. 1:9

Meidän ei tarvitse yrittää parannella elämäämme, vaan saamme tulla Jumalan luokse sellaisina kuin olemme. Omat hyvätkään yrityksemme eivät riitä sovittamaan syntejämme, vaan voimme ainoastaan luovuttaa elämämme Jumalan käsiin.

Armosta te olette pelastettuja uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja.

Ef. 2:8

Jos tahdot saada syntisi anteeksi ja tulla uskoon Jumalan lapseksi, voit rukoilla alla olevan rukouksen mukaan. Rukous on keskustelua Jumalan kanssa ja voit rukoilla vapaasti myös omin sanoin!

Onnittelut, jos aidosti rukoilit uskoontulorukouksen! Olet saanut syntisi anteeksi ja Raamatun sanoin siirtynyt pimeydestä valoon, kuolemasta elämään!

Mikään kadotustuomio ei siis kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.

Room. 8:1

Jumala on ottanut sinut rakkaaksi lapsekseen, olet hänen omansa, eikä mikään voi erottaa sinua Kristuksen rakkaudesta! Se ei ole tunteista kiinni, vaan Jumalan sanaan perustuva totuus.

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen.

Joh. 1:12

Mitä uskoontulon jälkeen?

Uskossa säilymiseksi on tärkeää ravita sisintään rukoilemalla ja lukemalla Raamattua – voit aloittaa esimerkiksi Uuden testamentin evankeliumeista. Usko vahvistuu käymällä seurakunnan jumalanpalveluksissa kuulemassa Raamatun opetusta ja osallistumalla ehtoollisen viettoon uskovien yhteyttä kokien. Raamatullinen merkki aidosta kääntymyksestä ja tahdosta seurata Jeesusta on käydä uskovien kasteella, jossa uskoontullut liitetään jäseneksi paikallisseurakuntaan.

Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen.

Room. 8:16

Omin voimin uskossa ei tarvitse taivaltaa, vaan saamme pyytää Jumalalta Pyhän Hengen täyteyttä, joka on tarkoitettu voimaksi uskonelämään, sekä rohkeudeksi kertoa uskosta muillekin. Pyhä Henki todistaa sisimmässämme, että olemme todella Jumalan lapsia!

Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

Room. 8:16

Kuulisimme mielellämme, jos otit Jeesuksen pelastajanasi vastaan. Tahdomme siunata sinua, ja olet aina tervetullut seurakuntaamme – ota rohkeasti yhteyttä!


Lue uskoontulotarinoita sivustolta tuleuskoon.fi