Lapset

Kids’ Action!

Kids’ Action, Puistoaction, Vappuaction, Kids-kerho…

Kids’ Action Night -iltoja koulun salissa on pidetty jo yli 10 vuoden ajan. Alakouluikäisille suunnatut illat ovat keränneet parhaimmillaan lähes 200 lasta mukavien toimintapisteiden, nyyttärin, yhteislaulun ja iloisen sanoman äärelle.

Useana kesänä on pidetty Puistoactioneja sunnuntain jumalanpalveluksen aikana Suolahden Matinpuistossa.

Vappuaction on vakiinnuttanut paikkansa koko perheen vapputapahtumana pomppulinnoineen ym. hauskuuksineen.

Kids-kerhoja on pidetty alakoululaisille joka toinen maanantai askartelun, pelailun, lyhyen opetuksen ja iltapalan merkeissä.

Pyhäkoulut

Lapsityön perusrungon muodostaa pyhäkoulu sunnuntain aamutilaisuuden yhteydessä. Lapsia on jaettu joskus jopa kolmeen ryhmään suuren osallistujamäärän vuoksi. Ehtoollisjuhlan yhteydessä kouluikäisille on pidetty omaa ”supersankarit” -pyhistä.

Kesä- ja talvileirit

Lastenleirejä on pidetty vuodesta 1954 saakka ja ne ovat edelleen kesän ja talven kohokohta lapsityössä. Kesäleirit on pidetty Kangaslammen leirikeskuksessa ja talvileirit viime vuosina Kotikirkolla.

Osallistujamäärät lapsineen, isosineen ja ohjaajineen ovat kesäleirin osalta olleet jopa 100 hengen luokkaa ja talvileirillä n. puolet siitä. Myös leirit on pidetty viime vuosina Kids’ Action -nimikkeellä.

Jippii-kuoro

Jippii-kuorossa on laulanut iloinen joukko eri ikäisiä lapsia. Esiintymässä on käyty jopa ulkomailla asti.

Lapsi- ja nuorisotyöntekijöistä sekä Jippii-kuorosta koostuva ryhmä kävi Espanjassa 24.2 – 3.3.2020 hakemassa uutta intoa ja ideoita lapsityöhön. Jippii-kuoro esiintyi Torreviejassa sekä San Javierissa ja tutustui paikalliseen Jippii-kuorotoimintaan.

Leader Viisari on myöntänyt matkaan Visiitti 2 -teemahankerahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Lastenkoti Intian Dimapurissa

Seurakuntamme lapsityöllä on useiden vuosien ajan ollut kummikannatuskohteena Intian Dimapurissa sijaitseva orpokoti, jota on säännöllisesti tuettu mm. kirppis-varoin sekä Vappuactionin tuotolla.

Lapsityön vastuullisia: Satu, Vesa, Leila, Anna, Anniina