Lapset

Monipuolista toimintaa lapsille

Kids’ Action!

Kids’ Action, Puistoaction, Vappuaction…

Kids’ Action Night -iltoja koulun salissa on pidetty jo yli 10 vuoden ajan. Alakouluikäisille suunnattu ilta on kerännyt parhaimmillaan lähes 200 lasta mukavien toimintapisteiden, nyyttärien, yhteislaulun ja iloisen sanoman äärelle.

Useana kesänä on pidetty Puistoactioneja su klo 11 tilaisuuden aikana Suolahden Matinpuistossa.

Vappuaction on vakiinnuttanut paikkansa Kotikirkon koko perheen vapputapahtumana pomppulinnoineen ym. hauskuuksineen.

Pyhäkoulu & supersankarit

Lapsityön perusrungon muodostaa pyhäkoulu sunnuntaisin klo 11 (ei iltatilaisuuksien yhteydessä). Lapsia on jaettu jopa kolmeen ryhmään suuren osallistujamäärän vuoksi. Ehtoollisjuhlan yhteydessä kouluikäisille on oma ”supersankarit” -pyhis.

Kesä- ja talvileirit

Lastenleirejä on pidetty vuodesta 1954 saakka ja ne ovat edelleen kesän ja talven kohokohta lapsityössä. Kesäleirit on pidetty Kangaslammen leirikeskuksessa ja talvileirit viime vuosina Kotikirkolla.

Osallistujamäärät lapsineen, isosineen ja ohjaajineen ovat kesäleirin osalta olleet jopa 100 hengen luokkaa ja talvileirillä n. puolet siitä. Myös leirit on pidetty viime vuosina Kids’ Action -nimikkeellä.

Jippii-kuoro

Jippii-kuorossa laulaa iloinen joukko eri ikäisiä lapsia. Esiintymässä on käyty jopa ulkomailla asti.

Lapsi- ja nuorisotyöntekijöistä sekä Jippii-kuorosta koostuva ryhmä kävi Espanjassa 24.2 – 3.3.2020 hakemassa uutta intoa ja ideoita lapsityöhön. Jippii-kuoro esiintyi Torreviejassa sekä San Javierissa ja tutustui paikalliseen Jippii-kuorotoimintaan.

Leader Viisari on myöntänyt matkaan Visiitti 2 -teemahankerahoitusta EU:n maaseuturahastosta.

Lastenkoti Intian Dimapurissa

Seurakuntamme lapsityöllä on useiden vuosien ajan ollut kummikannatuskohteena Intian Dimapurissa sijaitseva orpokoti, jota on säännöllisesti tuettu mm. kirppis-varoin sekä Vappuactionin tuotolla.

Lapsityön vastuullisia: Satu, Vesa, Leila, Anna, Anniina, Tanja