Kotikirkko

Suolahden Helluntaiseurakunta

Facebook
Mitä on usko? 

"Mitä on pelastus? Miksi sitä tarvitaan? Kuinka sen voi vastaanottaa, miten voin tulla uskoon?" Toivomme, että löydät tältä sivulta neuvoja etsintääsi varten.

Evankeliumi tarkoittaa ilosanomaa. Hyvä uutinen Jeesuksesta Kristuksesta syntiemme sovittajana on maailman suurin ja ihmeellisin sanoma. Se vastaa ihmisen syvimpään tarpeeseen.

1. Tarvitsemme Jumalaa | 2. Mitä Jumala teki puolestamme? | 3. Meidän on otettava pelastus vastaan | 4. Kuinka pelastus vastaanotetaan? | 5. Mitä uskoontulon jälkeen?

1. Tarvitsemme Jumalaa

Jeesus sanoi tulleensa etsimään ja pelastamaan sitä, mikä on kadonnut [1]. Miksi hänen piti tulla maailmaan? Jumala loi alussa ihmisen yhteyteensä, omaksi kuvakseen. Tuo yhteys kuitenkin rikkoontui, kun ihminen lankesi syntiin.

"Sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta" [2]

Elämme maailmassa, joka on täynnä pahuutta ja kärsimystä. Jos olemme rehellisiä, myönnämme, ettei pahuus ole vain ulkopuolellamme, vaan olemme jokainen syyllistyneet itsekkyyteen ja vääryyksiin. Emme ole rakastaneet lähimmäisiämme emmekä piitanneet Jumalan tahdosta. Olemme ihmisinä itse syypäitä aiheuttamaamme kärsimykseen. Tarvitsemme siis Jumalan armoa ja anteeksiantamusta.

2. Mitä Jumala teki puolestamme? (alkuun)

Jumala ei hylännyt luomiaan ihmisiä epäonnistumisemme tähden, vaan rakastavana Isänä valmisti pelastuksen, joka palauttaa suhteemme häneen kohdalleen.

"Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä." [3]

Pelastuksen hinta Jumalalle oli hänen oman Poikansa lähettäminen maailmaan sovittamaan ihmiskunnan synnit. Kuollessaan ristillä Jeesus syyttömänä kantoi ja kärsi rangaistuksen, joka olisi kuulunut meille. Hänen työnsä tähden me saamme vastaanottaa armon ja anteeksiantamuksen. Noustessaan kuolleista hän myös voitti synnin ja kuoleman vallan, ja kykenee pelastamaan häneen turvaavat. Sanoma rististä todistaa, että Jumala on puuttunut ihmiskunnan kärsimykseen. Hän tuli ihmiseksi tuntien samat kivut ja surut, kiusaukset ja ahdingot. Siksi hän ymmärtää meitä syntisiä ja on valmis osoittamaan meille apuaan ja armahdustaan.

"Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä tuomitsemaan, vaan pelastamaan sen." [4]

3. Meidän on otettava pelastus vastaan (alkuun)

Jeesus kuoli ristillä sovittaakseen koko maailman synnit. Sovituksen arvo on siis rajaton - se riittää kaikille, mutta sen soveltaminen on rajattu - se on pätevä vain niiden kohdalla, jotka uskovat häneen.

"Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän." [5]

"Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut" [6]

Uskominen tarkoittaa pelastuksen vastaanottamista ja hyväksymistä omalle kohdalle - se ei ole teko, jolla ansaitsemme pelastuksen. Yksinkertaisesti se tarkoittaa, että tunnustamme Jeesuksen Vapahtajaksemme, uskomme hänen kuolemaansa ja ylösnousemukseensa syntiemme sovituksena. Pelastus ja syntien anteeksisaaminen tulee yksin Jumalan armosta ilman omia ansioita. Ainoa tie pelastukseen on uskomalla Jeesukseen Kristukseen.

"Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani." [7]

Pelastuksen vastaanottamiseen kuuluu syntien tunnustaminen Jumalalle ja kääntyminen pois niistä. Emme kykene itseämme muuttamaan, mutta on tärkeää, että asenteemme syntiä kohtaan muuttuu ja tahdomme pyrkiä elämään Jumalan tahdon mukaisesti.

"Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä." [9]

Jumalan tahto on, että kaikki pelastuisivat ja saisivat iankaikkisen elämän taivaassa. Jumala ei kuitenkaan voi katsoa ihmisen pahuutta läpi sormien. Ellemme vastaanota Jumalan tarjoamaa armahdusta Jeesuksessa Kristuksessa, seurauksena on iankaikkinen ero Jumalasta, eli kadotus.

"Kääntykää ja uskokaa hyvä sanoma!" [8]

4. Kuinka pelastus vastaanotetaan? (alkuun)

Uskoontulo on hyvin yksinkertaista. Kerro Jumalalle tarvitsevasi häntä ja uskovasi hänen valmistamaan pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa. Tunnusta hänelle syntisyytesi ja pyydä hänen anteeksiantoaan. Pyydä hänet sydämeesi asumaan ja tunnusta hänet Herraksesi ja Vapahtajaksesi.

Sitä päätöstä ei kannata lykätä tuntemattomaan tulevaisuuteen tai hylätä edes ystävien menettämisen pelossa - onhan se Sinun elämäsi tärkein asia!

Halutessasi voit rukoilla vaikka näillä sanoilla:

"Rakas Jeesus, tulen eteesi tällaisena kuin olen. Tuon Sinulle kaikki syntini, kipuni ja heikkouteni. Käännyn pois pahuudesta kohti Sinua. Anna syntini anteeksi ristin työsi tähden. Uskon ja turvaan ainoastaan Sinuun. Annan Sinulle, Jeesus, elämäni ja otan Sinut vastaan pelastajanani. Olet nyt minun Herrani. Kiitos, että olet ottanut minut lapseksesi. Kiitos, että olet antanut kaikki syntini anteeksi. Tahdon seurata Sinua koko elämäni ajan. Täytä minut Pyhällä Hengelläsi ja johdata elämääni tästä eteenpäin. Kiitos Jeesus, aamen."

Onneksi olkoon, jos rukoilit juuri uskoontulorukouksen tahtoen antaa elämäsi Jeesukselle! Muista, että uskoontulo ei riipu tunteista, vaan se on tietoinen valinta elämässäsi, jota tunteet seuraavat ajallaan. Monet ovat kertoneet tunteneensa iloa ja helpotusta uskoontulohetkellä, mutta varmasti yhtä monista ei ole tuntunut sen erikoisemmalta.

Saat kuitenkin Raamatun mukaan olla varma siitä, että rukouksesi on kuultu taivaassa ja olet "siirtynyt kuolemasta elämään" [10]. Olet Jumalan oma ja omistat iankaikkisen elämän, "eikä mikään kadotustuomio kohtaa niitä, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa" [11]. Saat elää vapaana, armahdettuna, kiittäen Jeesusta hänen ihmeellisestä pelastuksestaan, ja luottaen, että hän myös pitää sinusta huolen tästä eteenpäin - perille taivaaseen asti!

"Meidät on pelastettu, se on varma toivomme." [12]

"sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos." [13]

5. Mitä uskoontulon jälkeen? (alkuun)

Jotta pääsisit uskon askeleissa eteenpäin, on tärkeää lukea ja tutustua Raamattuun - voit aloittaa esim. Uuden testamentin evankeliumeista. Yhtä tärkeää on löytää uskovien yhteys, seurakunta, jossa voit kuulla opetusta kristittynä elämisestä Jeesuksen omana, kokea yhteyttä toisten uskovien kanssa saaden esim. rukoustukea. Ota yhteyttä oman paikkakuntasi kristillisiin seurakuntiin, mene hengellisiin tilaisuuksiin, pyydä mahdollisilta uskovilta ystäviltäsi neuvoja.

Toivotamme runsasta Jumalan siunausta ja varjelusta elämääsi! Pidä uskostasi kiinni, et ole yksin, vaan Jeesus itse on luvannut olla kanssasi Pyhän Henkensä kautta, antaen sinulle voiman ja oikeuden elää hänen lapsenaan!

"Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti." [14]

"Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, kaikille, jotka uskovat häneen." [15]

 

Suolahden Helluntaiseurakunta, Niemelänkatu 5, 44200 Suolahti