Main menu:

Hannun matkaterveiset Koreasta


Go to content

Vuorella, jolla Herra ilmestyy!

  • Korean ihme

Korea on tullut tunnetuksi räjähdysmäisestä taloudellisesta kasvusta yhdeksi maailman vauraimmista maista sekä kristinuskon valtavasta kasvusta. Pääkaupungissa Soulissa on maailman suurin lähes 800 000 -jäseninen, pastori Yonggi Chon perustama, Yoido Full Gospel helluntaiseurakunta. Käydessäni toukokuussa Koreassa minulla oli tilaisuus vierailla kyseisen seurakunnan yhdestä sen viidestä sunnuntain jumalanpalveluksesta. Jokaisessa tilaisuudessa lähes 20 000 uskovaa kokoontuu palvomaan Herraa. Kokouksessa oli silmiinpistävää ilo, Pyhän Hengen läsnäolo, monien uskoon tuleminen sekä yksinkertainen voideltu julistus!

  • Mistä kaikki alkoi?

Viime vuosisadan alussa Korea oli köyhä buddhalainen maa. Amerikkalainen lähetyssaarnaaja saapui Koreaan. Hän ei päässyt satamaa kauemmaksi, kun hänet jo tunkeilijana raa’asti tapettiin. Murhaaja otti lähetin Raamatun ja päätti tapetoida sen sivuilla asuntonsa. Tapetoidessansa hänen katseensa tarrautui Raamatun tekstiin, jonka vaikutuksesta hän tuli uskoon. Jumala kutsui hänet evankelistaksi ja evankeliumi alkoi levitä Korean niemimaalla. Tänään n. 30 % kansasta on jo kristittyjä, presidentti on tunnustava kristitty sekä mm. kristittyjen liikemiesten verkostoon kuuluu 5 000 yrittäjää!


  • Halleluja-Mama

Pastori Yonggi Chon anoppi, jota kutsuttiin ”Halleluja-Mamaksi”, oli väkevä rukouksen ihminen. Hän opetti nuoren, buddhalaisuudesta kristinuskoon kääntyneen Yonggi Chon rukoilemaan. Siitä alkoivat Korean kuuluisaksi tulleet varhaiset klo 5:n aamurukouskokoukset.

Rukousvuoren rukouskammio
Tunneli

Soulin lähistöllä Halleluja-Maman johdolla alkoi rukousvuoritoiminta, jonne uskovat tulevat säännöllisesti muutamaksi päiväksi rukoilemaan ja paastoamaan. Rukousvuorella käy vuosittain 1,5 milj. rukoilijaa. Korean jo vuosikymmeniä jatkuneen seurakuntien kasvun ratkaisevimpana tekijänä he pitävät rukousta. Vuorella sain kokea väkevää Jumalan läsnäoloa. Voisiko meidän paikallaan polkevien seurakuntien ja hengellisen lässähtäneisyyden sekä lähes tyhjien rukouskokousten välillä olla jokin yhteys? Korean rukousliikkeen johtajat halusivat kuulla työstämme muslimien parissa. He haluavat saada meiltä ajankohtaiset rukousaiheet ja liittää meidät suureen esirukoilijoiden ketjuun!

  • Pohjois-Korean rajavyöhykkeellä

Korealla on syvä, avoin haava jakautumisensa vuoksi. Korean sodan seurauksena maa jakautui kahtia. Pohjois-Koreasta tuli diktatuuri, jossa uskonnot ovat kiellettyjä ja järkyttävä ihmisoikeuksien polkeminen arkipäivää. Pohjois- ja Etelä-Korean välinen jännite on viime kuukausina puhjennut sotilaallisina yhteenottoina.

Meille avautui käsittämätön tilaisuus päästä erääseen armeijan salaiseen tukikohtaan. Saimme todeta Korean ihmeen ylettyneen sinnekin! Tukikohdan 400:sta sotilaasta jo 150 on tullut uskoon, mukaan lukien pataljoonan korkeimmat kenraalit! Saimme julistaa siellä evankeliumia ja iloita kahdeksasta uudesta Jumalan lapsesta! Menimme myös tunneliin, jonka Pohjois-Korea oli salaa kaivanut vallatakseen yllätyshyökkäyksellä Etelä-Korean. Samassa tunnelissa oli kiinalainen pariskunta, joka tuli maan syvyyksissä uskoon! He sanoivat sen olevan elämänsä paras päivä!

  • Seurakunta kasvaa Pohjois-Koreassa

Asian arkaluontoisuuden vuoksi voin kertoa vain ympäripyöreästi, että nyt on löytynyt reitti, jota kautta Sana menee perille Pohjois-Koreaan. Siellä on alkanut tämän toiminnan vuoksi ihmisiä tulemaan uskoon ja pieniä salaisia seurakuntia kokoontumaan. Muistetaan heitä rukouksin, sillä jokainen kiinnijäävä tapetaan.

Virkistävää kesää ja virkistyvää aikaa rukouksen alttarilla!

T. Hannu & perhe

Seurakunta rukoilee

Back to content | Back to main menu