Kotikirkko

Suolahden Helluntaiseurakunta

Facebook
Lähetystyö 

Lähetystyö on seurakunnan suuri haaste, mutta samalla myös voimavara. Jeesuksen lähetyskäskyyn pohjautuen tehtävänä on viedä ilosanomaa oman lähiympäristön lisäksi aina maailman ääriin saakka!

Anne ja Hannu Lahtinen

Anne ja HannuSeurakuntamme kannattaa lähettinään Marttyyrien Äänen palveluksessa tätä nykyä toimivaa Hannu Lahtista. Suolahdessa saatu kutsu saavuttamattomien kansojen pariin on kantanut pitkälle. Yhdessä vaimonsa Annen ja poikiensa Joelin ja Joonatanin kanssa Hannu asui pitkään Lähi-idässä, kunnes olosuhteiden kiristyttyä perhe joutui poistumaan maasta.

Hannu jatkaa työtä Suomesta käsin tehden matkoja ympäri maailmaa sekä pitäen esillä työtä Suomen seurakunnissa. Kannatusvastuussa toimivat lisäksi Porvoon ja Lahden Helluntaiseurakunnat sekä Pornaisten rukouspiiri.

Hannun voimakas lähetysnäky on ollut jatkuva ilonaihe ja siunaus koko seurakunnallemme. Yhdessä saamme olla mukana tärkeässä työssä muistaen Hannua ja koko Lahtisten perhettä rukouksin, että Jumala pitäisi huolen ja antaisi runsaan sadon kylvetylle evankeliumin siemenelle!

Hannun kirja "Hän kutsui minua - Tositarinoita islamin kuohuvasta maailmasta" ilmestyi syksyllä 2016

Lue Hannun raportti Syyrian sisällissodan kiristyneestä tilanteesta syksyllä 2013

Lue Hannun terveiset Korean matkalta kesällä 2011

Leena Kauppinen (1935-2014)Leena Kauppinen

Vuonna 1968 seurakuntamme ryhtyi yhdessä Jyväskylän helluntaiseurakunnan kanssa kannattamaan Taiwanin lähettiämme Leena Kauppista, ja vuodesta 1974 alkaen Suolahti vastasi yksin hänen kannatuksestaan. Leena oli Taiwanilla mukana paikallisen seurakunnan ja raamattukoulun perustamisessa. Taiwanin vuosien välissä Leena toimi muutaman vuoden myös Bangladeshissa tunnetun lastenkodin perustajan, edesmenneen Annikki Raatikaisen, apurina. Leena jäi eläkkeelle työstään vuonna 2000 jatkaen asumista Taiwanilla ja osallistuen paikallisen seurakunnan työhön voimiensa mukaan. Rakastettu veteraanilähettimme pääsi perille Herransa luokse 19.10.2014 kunnioitettavassa 79-vuoden iässä.

Karjalan työ, kirpputori, lähetyspiirit

Seurakuntamme on useiden vuosien ajan tehnyt Jaakko Kalkun johdolla lähetys- ja avustustyötä Karjalassa, Pitkärannan kaupungissa sekä Impilahden pitäjässä.

Varoja lähetystyöhön on kerätty vapaaehtoisten kolehtien ja kannatusten lisäksi myös kirpputorien tuotolla. Suolahden Lähetyksen Kirpputorin toiminta loppui kannattamattomana vuoden 2009 lopussa. Kirpputori ehti palvella kaupunkilaisia vuodesta 1981 asti ensin SuVUL ry:n (nyk. FIDA) alaisuudessa ja v. 1990 alkaen seurakunnan omistuksessa. Aluksi toimittiin Niemelänkadulla jo puretussa kiinteistössä ja v. 1996 siirryttiin Keiteleentien liiketiloihin. Sumiaisten keskustassa sijainneen Raittitemppelin yhteydessä toimi myös kirpputori vuodesta 1999 vuoden 2009 loppuun. Kirpputorien tuotoilla ja vaatelähetyksillä on vuosien saatossa avustettu useita tärkeitä lähetyskohteita ympäri maailmaa.

Leena ja Hannu Taiwanilla Torstaisin seurakunnassamme kokoontuu myös vireä lähetyspiiri, jossa valmistetaan monenlaista sukkaa ja mattoa ynnä muuta seurakunnan myyjäisiä varten, joiden tulot ohjautuvat suoraan lähetystyöhön. Lisäksi Sumiaisissa kokoontuu oma lähetyspiiri.

Suolahden Helluntaiseurakunta, Niemelänkatu 5, 44200 Suolahti