Esirukous-Ylistys

Esirukous-Ylistys -palvelutehtävä

Veisatkaa Herralle uusi virsi, veisatkaa hänen ylistystänsä hamasta maan äärestä.¹ Viime syksystä lähtien olemme Herralta saatu näky sydämessämme kokoontuneet pienellä porukalla Hänen eteensä yleensä ennen sunnuntain jumalanpalvelusta. Rukoilemaan ylistäen. Ylistämään rukoillen. Kaksi on kietoutunut yhdeksi. Mistä oikein on kyse? Nimesimme palvelutehtävän Esirukous-Ylistykseksi. Esirukous-Ylistys on sydämentäyteistä rukousta ylistäen ja kiittäen.2 Sen kohteena on Luoja ja sitä leimaa Pyhän Hengen läsnäolo ja kiireettömyys Jumalan edessä. Sanan mukaisuus ja Pyhän Hengen johtajuus, ovat niin ikään keskeistä. Tämä avaa ilmapiirin, vuoropuhelun Jumalan kanssa; tapahtukoon Sinun tahtosi.³ Se on muurinaukkoon asettumista.4 Myös profetaalisuus5 on osa Jumalan läsnäoloa.

Esirukous-Ylistys voi tarkoittaa kokonaan uuden laulun luomista6 Sanan pohjalta tai jo olemassa olevien kappaleiden laulamista välillä Sanaa rukoillen. Uuden luomisessa tarvitaan hiukan heittäytymistä ja rohkeutta. Tuolloin rukoilija tai laulaja lukee jakeen Sanasta ja se lauletaan spontaanisti ilman, että olisi olemassa olevaa kappaletta.

Käytännössä olemme toimineet siten, että viikolla ennen sunnuntain kokoontumista olemme rukoilleet Raamatun jakeita ja usein saaneet myös aihion soitettavasta uudesta laulusta. Sitten yhteen tultaessa aloitamme näistä annetuista luonnoksista ja ne kehittyvät Pyhän Hengen ohjauksessa luoden jokaiselle kokoontumiskerralle omanlaisen kokonaisuuden. Pyhä Henki on antanut myös valmiita kappaleita liittyen tiettyihin Raamatun jakeisiin. Kohottakaa riemuhuuto Herralle, kaikki maa. Palvelkaa Herraa ilolla, tulkaa hänen kasvojensa eteen riemulla.7

Jos koet asian omaksi, tervetuloa osallistumaan ja palvelemaan.

Klikkaamalla Esirukous-Ylistys -linkkiä pääset kuuntelemaan muutaman esimerkin syntyneistä lauluista. Kunnia ja kiitos Herralle.

¹Jes.42:10; ²(Joh.4:23-24; Ilm.5:8; Jes.56:7); 3Matt.6:10; 4Jes.62:6-7; 5Apt.15:16; 6Ps.149:1; 7Ps.100:1-2.

Mari Siikaranta